Lediga tjänster

Föräldrakooperativet Trollebo söker förskolelärare (100 %)

Vi söker dig som har förskollärarexamen, du är en person med eget driv och ett stort intresse för pedagogik som vill bli en del i vårt arbetslag. Vi är en förskola med gott rykte och god kvalité belägen i vackert villaområdet i Sofieberg, Tyresö.

Om företaget:

Förskolan Trollebo är ett föräldrakooperativ i Trollbäcken, Tyresö kommun, som nyligen firade 20-årsjubileum. Är du en förskollärare som tycker om att ha roligt på jobbet tillsammans med barnen och dina kollegor och gör allt för att skapa ett lustfyllt lärande? Då har du hittat rätt förskola! Vi är en förskola som består av ett gäng glada förskollärare, barnskötare och en kock som tillsammans med våra 52 barn är fördelade på 3 avdelningar. Vi har ett nära samarbete avdelningarna emellan både bland barn, vuxna och föräldrar.

Det pedagogiska arbetet på Trollebo bedrivs i en Reggio Emilia-inspirerad anda. Vår verksamhet baseras på att barnet ses som kompetent och nyfiket. Pedagogerna ser sig själva som medforskare tillsammans med barnet genom att inte ge färdiga svar utan istället finnas med som ett stöd för barnet när det funderar på hur det kan lära sig förstå olika sammanhang.

 I våra miljöer har vi många olika slags material att arbeta med, men få "färdiga" leksaker. På så sätt utvecklas barnens fantasi, uppfinningsrikedom och självständighet. Vårt arbetssätt och projekten med barnen utgår alltid från barnens lust och intressen. 

Trollebo arbetar även med inriktning mot Grön Flagg – Hållbar utveckling.  Vi har en stor gård och nära till naturområden för lek och utomhusaktiviteter.

Arbetsuppgifter:

Förskolan Trollebo växer och vi behöver nu utöka med ytterligare en förskolelärare. Du arbetar för att skapa en utvecklande verksamhet och miljö där barnen står i centrum. Tillsammans med övrig personal jobbar du för att arbetssättet utmanar till lärande, aktivitet och ansvarstagande. Vi söker dig som har goda pedagogiska insikter om förskolan och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Du har lätt för att samarbeta och är positiv och ansvarsfull. Du vill bidra till att verksamheten på Trollebo genomsyras av en helhetssyn på barns lärande.

Vi erbjuder dig att arbeta i ett sammansvetsat och engagerat team av pedagoger. På Trollebo har vi små barngrupper och du har stor möjlighet till påverkan i arbetslaget med korta beslutsvägar.

Vi erbjuder även dig:

 Fria läkarbesök/tandläkarbesök

 Friskvårdsersättning

 Friskvårdstimme, dvs att när arbetet medger kan i samverkan med förskolechefen en timme fysisk träning schemaläggas i veckan.

 Kostnadsfria måltider

 Arbetskläder tillhandahålls kostnadsfritt avseende ytterkläder.

Din profil:

Du som söker ska ha förskollärarexamen med några års arbetserfarenhet samt inneha förskollärarlegitimation. Du ska kunna ta ansvar så att verksamheten är trygg, säker, rolig och utmanade för barnens utveckling och lärande. Vi ser även gärna att du har ett positivt och respektfullt förhållningssätt till barn, föräldrar och kolleger. Vi sätter stort värde på om du är en nyfiken, genuint intresserad, glad och kreativ pedagog.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start i januari 2017. Sista ansökningsdag är den 15 december 2016, intervjuer sker löpande.

För mer information är du varmt välkommen att kontakta vår förskolechef Yvonne Nygren 08-712 09 87. Läs gärna mer om oss på: http://www.trollebo.org/

Vi ser fram emot din ansökan med CV som du mailar till personalrekrytering@trollebo.org

Yvonne Nygren

Förskolechef

Underordnade sidor (2): Lediga tjänster Lediga tjänster
Comments